Elektrische halsband hond

Ik ben geen liefhebber van elektrische halsbanden voor honden. Een hond kan je altijd op een betere, leukere manier gedrag aan- en afleren. Ik heb deze pagina ooit gemaakt en laat ze ook wel staan; maar wil benadrukken dat ikzelf dus tegen het gebruik van deze tuigjes ben. Hier vind je meer informatie over waarom deze elektrische hondenhalsbanden geen goed idee zijn.

Elektrische halsband hond Waarom kopen hondeneigenaars een elektrische halsband hond?

elektrische halsband hondWe leggen even het principe uit. Voordelen Een elektrische halsband hond is een effectief hulpmiddel bij het trainen en opvoeden van de hond. De band heeft bij activatie twee kleine stroompinnetjes. De trainer kan deze in werking stellen en toepassen bij ongewenst gedrag. Zo krijgt de hond het signaal dat iets niet mag?

Na een tijdje zal hij het ongepast gedrag niet meer vertonen. Als baas doet u dit zonder te roepen. De leertijd van een hond met een elektrische halsband hond is duidelijk korter, maar voor de hond is het niet alleen een stuk minder aangenaam, het kan ook stress en angsten veroorzaken.

Nadelen Het toedienen van kleine stroomstoten doet uiteraard pijn en kan u een ongemakkelijk gevoel geven al hebt u zelf de bediening hiervan in handen.

Een hond die buiten het afstandsbereik van de halsband loopt is niet meer te benaderen. Hij ontsnapt aan de werking. De aanschaf van een elektrische halsband hond is niet goedkoop. Zorg dat u hond die niet los krijgt en kapot bijt. Dat wordt een duur grapje!

Met nadruk is het gebruik van de elektrische halsband hond enkel om negatief gedrag af te leren. Weet dat een hond ook evenveel bijleert bij het belonen van goed gedrag. Geef hem met een lekker brokje, een aai of een verbale stimulatie.

Een beter alternatief: mijn correctie-halsbanden favorieten

MW Pets
® Anti Blafband Voor Honden Blafband Anti Blaf Apparaat Blafband Zonder Schok - Diervriendelijk
23,95
Nexino
® Anti Blaf Apparaat Pro - Anti blafband voor Honden - Luxe Hondentrainer - Diervriendelijk & Zonder schok -...
38,95
Strex
Anti Blafband voor Honden - 3-60KG - Diervriendelijk - Zonder Schok - Vibratie en Audio - Anti Blaf Band
20,00
Vulpes goods
Vulpes Goods® Anti Blafband - Opvoedingshalsband Zonder Schok en Diervriendelijk - Anti Blaf Apparaat voor Kleine &...
26,95
Merkloos
Anti Blafband Pro - Opvoedingshalsband Zonder Schok en Diervriendelijk - voor Kleine en Grote Honden - Waterdicht -...
31,95
Merkloos
Anti Blafband Voor Honden Blafband Anti Blaf Apparaat Blafband Zonder Schok - Diervriendelijk
19,99

halsband hondje